Bu yazımızda sizlere yerleşme kanaması hesaplayıcı ile hesaplama işleminin nasıl yapıldığını ve yerleşme kanamasının mantığını sizlere anlatacağız. Yerleşme kanaması hesaplaması kafa karıştıran bir bir hesaplama yöntemidir. Yerleşme kanamasının ne olduğunu ve ne zaman olduğunu bilmeden yapacağınız bir hesaplama yanlış olacaktır. Şimdi gelin hem yerleşme kanamasının mantığına hem de hesaplamanın nasıl yapıldığına beraber bakalım.
Yerleşme kanaması nedir diye bakacak olursak şunu görürüz. Yerleşme kanaması ilişkiden yada tüp bebek tedavisinde embriyo transferinden sonra adet göreceğiniz günden önce görülen bir lekelenmedir. Yerleşme kanaması aslında bir müjdedir çünkü hamileliği bize haber veren ilk belirtidir. Şimdi gelin basitçe yerleşme kanaması hesaplamasının nasıl yapıldığına bakalım.
Yerleşme kanaması ne zaman olur?
Yerleşme kanaması hesaplayıcı ile hesaplama yapabilmek için yerleşme kanamasının ne zaman olduğunun bilinmesi oldukça önemlidir. Bu bilindiği taktirde zaten bir hesaplayıcıya da çok ihtiyaç duymadan kendi kendinize yerleşme kanamasını hesaplayabilirsiniz. Gelin şimdi duruma bir göz gezdirelim.
Yerleşme kanaması embriyonun oluştuktan sonra rahime gidip rahim duvarına yerleşmesi esnasında yerleştiği yerde hafif kanamaya neden olmasıyla oluşur. Daha sonrasında bu kan rahimden geçerek vajinadan kahverengi renkte dışarı atılır. Bu atım kahverengi lekelenmeler şeklinde kendini gösterir. Bazen de çok açık pembemsi renkte olabilir. Burada unutulmaması gereken yerleşme kanamasının asla kırmızı renkte olmayacağıdır.
Yerleşme kanaması tam olarak adet olacağınız tarihten 5 ila 10 gün arasında ortaya çıkar. Bu sürenin değişebileceği unutulmamalıdır. Yani kimi zaman adetten 2 gün önce olabilirken kimi zaman adetten 7 gün önce gerçekleşebilir. Yerleşme kanaması 1 ila 2 gün sürer. Kahverengi renktedir ve kendini lekelenmeler şeklinde gösterir. Adet ağrısı gibi her hangi bir ağrı oluşturmaz. Bazen belde hafif bir ağrı olduğu gözlemlenmiştir. Şimdi bütün bu bilgiler ışığında yerleşme kanaması hesaplaması yapalım.
Yerleşme Kanaması Hesaplaması Nasıl Yapılmaktadır?
- Adet olacağınız tarih belirlenir. (Düzenli adette bu zaten bellidir yani ne zaman adet olacağınızı bilirsiniz.)
- Bu tarihten 5 ila 10 gün öncesinde yerleşme kanaması görülebileceği bilinmelidir.
- Yerleşme kanaması 1 ila 2 gün sürer.
- Yerleşme kanaması pembemsi ve kahverengi lekelenme şeklindedir.
- Yerleşme kanaması asla kırmızı renkte olmaz.
Yerleşme Kanaması Hesaplaması
Aşağıdaki adet tarihi hesaplaması eklentisiyle adet tarihinizi hesaplayın sonrasında ise çıkan tarihten 5 ila 10 gün bu tarihten çıkarın. Elde edeceğiniz tarih yerleşme kanaması yaşayacağınız tarih aralığıdır.
ÜSTE ADET TARİHİ HESAPLAMASIYLA ÇIKAN TARİHTEN 5-10 GÜN ÖNCESİ YERLEŞME KANAMASI YAŞAYACAĞINIZ TARİHTİR.
Yerleşme kanamasından sonra hamilelik oluşacağı için adet görülmeyeceği bilinmelidir çünkü artık hamilesinizdir ve adet görmezsiniz. Yerleşme kanamasıyla ilgili önemli bir kaç hususu liste haline getirelim.
- Yerleşme kanaması daima açık pembe ve kahverengi renktedir asla kırmızı renk görülmez.
- Yerleşme kanaması 1 ila 2 gün sürer daha uzun sürmez.
- Yerleşme kanaması lekelenmeler şeklinde kendini gösterir akıntı şeklinde görülmez.
- Yerleşme kanaması adet kanamasından sonra değil öncesinde görülür.
- Yerleşme kanaması hamileliğin ilk belirtisidir.
- Yerleşme kanaması illa görülecek diye bir kaide yoktur her zaman görülmeyebilir.
Yerleşme kanamasının ne olduğunu daha çok tüp bebek yaptıranlar iyi bilmekte ve merak etmektedirler. Çünkü hamile kalabilmek onlar için çok önemlidir. Bu nedenle yerleşme kanamasının her zaman görülmeyebileceği unutulmamalı ve umutsuzluğa düşülmemelidir. En doğru sonuç hamilelik için gebelik testi ve sonrasında kan testidir.
Bu konu baya kafa karıştırabiliyor. Aklınıza takılan soruları ister bu konu altından isterseniz forum bölümünden bizlere iletirseniz seve seve yardımcı oluruz.
Sağlıcakla.